Halloween

Fint!
Nu sitter jag nyduschad och blir pepp av viktors festmusik som är på högsta volym. För bara några minuter sen kände jag mig hur nere och trött som helst, hur kan en dusch och lite musik än så glad?
Hur som helst, är bjuden på fest ikväll men tror jag står över det. Hade vart kul och shakea lite rumpa ikväll men är trött och sliten från igår och i onsdags. Sen har jag haft sån extrem mensverk idag, har knappt kunnat stå och på vägen till stallet blev allt ännu värre..

Nu får vi se vad som händer ikväll, tror skobe kommer hit och myser. Det går lite skräckfilmer på tv ikväll, och nu ser det ut som att viktor och jag delar en pizza, idag igen. haha!

Vi hörs.


-



Galet läskiga tjejer



Jennifer

Galet ?

Kan inte göra annat än skratta åt igårkväll.. Började med att vi kom till Mjölby halv nio eller nåt och efter ett tag kom Jennifers söta farmor och skjutsade oss till festen. Har inte så mycket att säga om kvällen då jag va ute och far, hehe.
Men när klockan var tjugo i ett och det sista tåget gick tio i hade vi lite smått panik när vi märkte att vi inte hade skjuts till stationen. Vi hoppade snabbt in i en taxi nån annan på beställt (haha stackars kille)
Vi tjatade som fan på chaffuören att vi skulle få ta springnota om vi nu skulle hinna till tåget och att han skulle köra snabbare och blablaaa, stackarn. Kom till stationen 00.54 och tåget skulle gå 00.52.
Vi prutade nästan en hundring och slängde pengarna på sätet och sprang som faaaan. TROR NI TÅGET VAR KVAR? Helt sjukt, tåget va försenat och där kom vi springandes utklädda till vampyrer men såg mer ut som horor med skorna i handen. Det va ju tur att vi slapp sova på gatan ;)

Vaknade hur hängig som helst idag, har ont i halsen och ont i hela kroppen. Aja, har tagit mig en lång dusch nu och ska krypa ner framför tvn. Ska försöka ta tag i livet lite idag och städa min stökiga garderob och plugga lite.

Mitt lov har gått i ett, har verkligen inte haft nån vila.
Mamma&pappa är i Sthlm över helgen så är själv hemma ikväll. Ska ligga i soffan och kolla på film hela kvällen och inte göra ett skit för en gång skull.

Vi hörs senare vänner

Är på't ikväll igen!

Jag lever trotsallt ändå!
Kvällen med Elin blev helmysig. Låg och pratade och flummade hela kvällen, kollade på tv och åt godis. En riktig Ida-och Elinkväll. Vi har alltid något nytt att prata om, och allt är så lätt att ta upp med den fina vännen, pusss på elin!

Vaknade vid 10 nångång och åkte ut på stan en sväng för att leta efter horn till kvällen. Men det fanns verkligen ingenting, och vi mötte Filippa och Vicke på stan så blev en liten fika med dom. Myys!
Slutade med att jag fick med mig en jacka hem oxå.
Nu har jag precis duschat, blir fest i Mjölby tillslut efter lite omständigheter. Har beslutsångest för kläder, men det löser sig nog. Jag har garanterat inget att klä ut mig till iaf..

Bjuder på några bilder från igår



Jag & snygga Jennifer





Snygga brudar!

Kvällens outfit.

Lacktights: Jc
Paljettlinne: Bikbok
Armband: Åhléns


Min älskade Elin !

Hemma efter en natt i Linköping!
Har sovit 3 timmar inatt, på en soffa i kläder dessutom. Min mensvärk är maximal. Har legat i sängen sen klockan 3 och är fortfarande invirad i täcket.
Jag hör av mig senare ikväll eller imon, då lägger jag upp lite bilder och lite annat skvaller.


Mamma är och hämtar pizza, Elinälskling är på väg.
Kvällen ser ut att sluta bra trots allt ( :

I got a feeling, that tonight gonna be a good night !

Väskan är packad, paljettlinnet på och lacktightsen i sitt bästa skick!
Nu drar jag till sofie, sen vidare till linkööööping! hemma imon em igen :-)

Ha en bra kväll

Vi kör så de ryker!!

Hallo! Hoppas ni mår bra :-D

Jag mår super trots att jag stressar som en galning, fram och tillbaka, hit och dit.. hela tiden.
Men vila man kan göra när man blir gammal, nu kör vi så det ryker, haha.
Har vart ute och ridit två hästar nu, ska snart åka och sola med Martina, äta lite mat och sen plugga med Elin och Sofie som kommer hit. Önskar jag kunde hoppa de, men har en hel del och har inte ens börjat.
Sen blir det en dusch med allt såntdär som hör till, ska hinna med att måla naglarna oxå. Måste packa väskan oxå innan vi drar ikväll! Åhhh jag har fullt upp.
För er som missat det ska jag på en stor 18-årsfest i Lkpg ikväll, på en krog som heter Plaza. Sover över där inatt så får se när ja är hemma imnon :-) Hör iaf av mig!

Nu ska jag kila, återkommer troligtvis med en outift sen.
Kan passa på att skriva lite ja köpte igår i jkpg:
Paljettlinne, lacktights, en jävla massa smink, smycken, linne och en hel del på Ikea.

Vi hörs

Shopping med mamma (y)

Som sagt, dålig uppdatering.
Har haft en stressig dag, fattar inte att man ska behöva stressa när det är lov. Fan, blir så arg på mig själv att jag aldrig lär mig, inte lätt att va me på allt inte ;-)
Imon ska bara mamma och jag ha en heldag med shopping och massa mys i jkpg, skaaaa hitta nåt att ha på mig till onsdag. Annars åker jag därifrån gråtande! Aja, får väl se vad som slinker med.

Nu ska jag lägga mig i sängen och kolla på tv, vi hörs imon.
Puss på er


The things we owe

Åhh, sitter och lyssnar på "The things we owe" med Takida, en typiskt ida-låt. Idag vaknade redan halv 9 eller nåt och har suttit här och ruttnat sen dess. Ska ner och få i mig lite mat snart, måla naglarna och kanske plugga lite.
Ska va i stallet senast halv 2, ska hålla i en aktivitet i stallet och sen ska min lilla ponny klippas.

Dags för lite käk, vi hörs!



Letar som en galning!

Sitter och lyssnar på Melissa Horn, låten New York är så fin och det är en text man känner igen sig i, som i många av henns låtar.
Aja, visst va den här klänningen fin !?
Letar som en galning efter nya outfits till alla fester som väntar..



Den är iaf från Nelly, men känns lite onödigt att beställa nu då den inte inte säkert kommer till onsdag, plus att den va nån hundralapp för dyr.

Ska fortsätta njuta till musiken och sen göra mig iordning.
Dags för hockey med pappa!

The one and only Bruce!


Sweet Sunday

Godmorgon!

Ni har väl inte glömt ställa om klockan till vintertid ;-) ?
Kvällen igår blev lugn hemma framför tvn med en stor godispåse, tillsammans med Filippa.
Tycker de va skönt att inte festa för en gång skull, peppar till onsdag istället!

Har precis slängt i mig lite frukost. Ska bege mig till stallet sen, och ikväll blir det nog hockey om jag orkar.
Måste få lite plugg gjort oxå, är det inte dåligt att man ska behöva plugga över lovet?

Jag har vart lite dålig på att blogga några dagar och så kanske det fortsätter denna veckan, får väl se hur mycket tid jag har över.

Vi hörs senare vänner

Hej bloggen..

..och mina kära vänner! Blir en liten snabbuppdatering då jag måste plugga och leta reda på en bikini.
Ska ha "hälsodag" på Hälsopedagogiken imon. Vi ska ha vattengympa, bubbla och plaska runt, haha :-)
Skönt att slippa en vanlig skoldag faktiskt. Imon avslutas dock dagen med matteprov som tydligen kommer vara riktigt svårt.
Jag och Sofie satt kvar i skolan idag till klockan 6 så jag är minsann lite stolt över mig själv, tror iofs inte att det kommer gå så bra imon eftersom min hjärna inte tycker om matematik.
Va ute i stallet och fixade lite oxå, sen har jag vart hemma och kollat "Mammas Pojkar" och ätit supergod maaat, en bra torsdag trots mycket plugg. Kan inte bli annat än kul med sofieeeeeee :D<3


Hörs när jag har tid igen
Imon blir det en mysig fika på stan med Elin, underbart!

Puss

Almanackan fullproppad

Blev inget bloggande som jag skrev, mitt internet har dampat så det kommer upp nu istället.

Veckans planer

Mån Skola, rida
Tis Skola, rida & plugga
Ons Skola, rida, hockey
Tors Skola, plugga kvar i skolan, stallet
Fre Skola (matteprov), förhoppningsvis fika med bästa Elin, Rida två hästar, kväöllen är oplanerad
Lörd Undersökning på stan med skolan, kanske fest på kvällen
Sön Linköping


Nästa veckas planer

Mån U-sekdag, Rida
Tis Plugga hälsop med e&s, shopping med mamma i Jönköping
Ons Rida, 18-årsfest i Lkpg :-)
Tors Shopping/lkpg-badhus?
Fre
Rida två hästar, kanske Halloweenfest i Mjölby på kvällen
Lörd kanske 20-årsfest för Tiina
Sön Rida


Som ni ser är det rätt mycket just nu, almanackan är fullproppad med annat som prov och inlämningar.
Men jag står ut, har väldigt mycket att se fram emot oxå! Har bokade datum ända till mars nästa år ;-)
Jag är en riktig planeringsperson.


Plugg väntar, puss sålänge!


Jag vill ha en förändring!

Det är snart november, känns som den här vintern kommer gå fort och jag hoppas verkligen det. Är så otroligt trött på allt nu, vill bara ha sommar och värme. Det är sjukt mycket i skolan, har känt mig hängig sen körtelfebern och ja, känns som den här årstiden är åt helvete.
Men som jag brukar säga är det ingen idé att klaga, tiden går fort och snart ligger man där på stranden. Konstigt nog klagar man alltid på nåt, hur bra det än är. När sommaren väl är här tycker man det är för varmt.. Det är lite konstigt faktiskt att man sällan kan bli nöjd.
Mina dagar ser exakt likadana ut och jag tror det kan vara just det som får än att tycka hösten/vintern är så tråkig. Jag går till skolan, åker hem, åker ut till stallet och rider, åker hem, äter, sover och sen fortsätter det så.
Visst, jag älskar det gör jag och alla fina vänner lyser upp vardagen men tror helt ärligt man skulle behöva nån förändring.
Ska jag vara ärlig vet jag knappt vad jag skriver om, jag bara känner att jag skulle vilja komma bort från Tranås ett tag, uppleva nåt nytt och känna att man är människa, känner mig som nån slags robot förtillfället.

Hoppas ni mår bra där ute, jag mår super och kommer må ännu bättre när lovet är här!
Det behövs verkligen.

Jag uppdaterar snart igen med denna och nästa veckans planer.
/ i


SÖNDAG

Det gick fort, pappa bytte dator på typ en halvtimme, hehe. Men har ändå inte hunnit sitta här, åkte upp på hockeyn med vicke, och idag tog dom hem segern efter lite fighter! Måste säga att det va skönt att träffa victoria, vi är ruskigt lika och därför blir allt så mycket lättare med henne, min älskling.

Cyklade ut till stallet, skyndade mig för att sen åka ner till Nina. Åt lite god mat och sen drog vi på fest till Elin Roth där bland annat Eklund,Camilla,Ida,Sanna,Madde och Elin va. Mycket trevlig kväll faktiskt!
Kom hem skapligt och somnade pladask ;-)

Idag tog jag mig en skön sovmorgon, vaknade halv elva så snart blir det fruskost och sen stallet för min del. Ska rida Gullan och en liten b-ponny en familj behövde hjälp med.
Måste verkligen plugga oxå, kanske lika bra att ta tag i de innan kvällen.. 


Nej nu skriker magen, vi hörs.
Puss 

Databyte!

Nu ska jag byta dator, kommer ha lite bloggtorka ett tag för detta tar troligtvis några dagar!
Men kanske hinner sätta mig vid skolan och uppdatera på måndag om det inte hinner bli klart :-)


Ha en bra helg mina vänner så hörs vi

Jag kommer inte på någon rubrik, lalalalalalala

Godmorgon!

Hoppas ni mår bra en lördag som denna! Nu har jag precis gått upp, ska äta lite frukost och bara ta de lugnt för en gång skull, ska träffa Victoria sen och gå upp en sväng på hockeyn. Mycket roligare nu när brorsan är med igen
:-)
Kvällen ser lugn ut, tror jag bara är hemma och myser framför tvn. Ska försöka plugga lite innan jag tar ledigt oxå, har ett stort handelsprov på måndag. Sen ska jag självklart få in min lilla ponny nånstans på hörnet.


Igår kom Martina, Elin, Alice och Sofie hit. Vi åt taco, kollade på Idol och bara hade det mysigt, såna här tjejkvällar vill jag ha mer av!
Dom hade vart så gulliga och köpt en försenad födelsedagspresent. Fick en tröja och ett jättefint armband som även Natta va med på. Kanon :-)

Nu ska jag få i mig lite mat, och kanske be pappa ta tag i datorn som står på golvet och väntar!

Tjiing

I'm back!

Jag lever!

Ja, det kan man verkligen säga. Jag överdriver inte när jag säger att jag knappt hinner andas, har haft flera prov/veckan, inlämningar och andra läxor nu ett tag. Men snart är det lov och då tänker jag vila upp mig!
På måndag har vi PF-prov och på torsdag matteprov. Efter det har vi iaf en veckas lov :-)

Igår blev ja uppvaktad ännu en gång av släkten, fick två presentkort som jag hade önskat mig och jag måste säga att jag har världens roligaste släkt, helt sjukt vad vi skrattar.
Och nu då, kom hem från skolan nyss och ska snart ut till stallet och hjälpa Elin som ska rida Gullan idag. Ska ta hand om Sally oxå.
Ikväll kommer nåra tjejer från klassen hit, idol och mat står på schemat! Mysigt.

Förresten blir det troligtvis klassfest den 6 nov. ni i klassen som läser det här ;-)

Hörs!

Confused..

Har precis tagit en varm lång dusch, och det satt fint i denna kyla. Fyfan va kallt det har blivit, brrr! Men det är väl bara att vänja sig för värre lär det bli.
Idag har vi tagit kort me U-sek, och sen har jag ridit Bailey. Hans gulliga familj hade köpt en födelsedagspresent åt mig =) Mamma säger att man kan tro jag fyller 50, för att ja blir uppvaktad på så många olika dagar, haha.

Skulle plugga till svenskaprovet imon men det gick åt helvete, ärligt talat fattar jag ingenting.
Huvudvärken gör det inte bättre, vad är det för fel på mig? Är inne i en period då jag klagar på allt, har ont överallt och allt är allmänt tråkigt.


Imon är det redan torsdag, snart helg ju!
Resten av släkten kommer hit imon, då blir det mat och presenter igen, fiiiiint

/ i


Kan inte sätta fingret på vad det är..

Har vart duktig och pluggat ikväll, vilket jag måste göra lite imon igen. Har även börjar rensa ut de flesta bilderna från datorn, men det tar lång tid så den där i-Poden kommer nog inte till användning förrän en vacker dag när jag fyller 20 eller nåt, hehe.

Godnatt med er, vi hörs imon.
Jag har haft svårt att sova de senaste dygnen, är inne i nån konstig period då inget är sig likt.

Puss

Jag har inte koll !

Hej på er!

Orkade aldrig blogga igårkväll, det var fullt upp att va social med släkten. Vi åt god mat, efterätt och skrattade lika mycket som vi brukar. Jag har änsålänge fått: En iPod av mamma och pappa, en stickad tröja av Viktor, lite pengar av morfar + en bok som jag har bytt till tillgodokvitto och en massa fina presenter av några kompisar som va här i fredags. På trsdag kommer resten av släkten och då blir det mer firande, och tillsist lite tjejer från klassen på fredag. Härligt!
Har haft en ganska seg dag i skolan, har så jäkla mycket plugg nu oxå så det är s-j-u-k-t! Jag överlever knappt.
Okej nu överdrev jag men det är verkligen grymt mycket.
Har precis gjort lite hisotria, ska va klar med ett arbete på fredag men det går förvånadsvärt riktigt bra! Förörvrigt har jag: Marknadsföring B, Personlig F, Företagsek, Inköp&varu, Svenska, Nån samhällsuppgift och har säkert glömt nåt. JAG HAR INTE KOLL.

Idag har jag en stallfri dag, Sanna tar hand om gullan och jag får va hemma och plugga. Kanske hinner med en promenad med finaste victoria ikväll, vi har en del att prata om ;-)
Programmet som man måste ha till i-Poden kan jag inte ha i min dator då den är för gammal så måste upp med en annan som stått och dammat i garderoben. Det är helt sjukt vad prylar vi har ståendes i detta hus, viktor har precis köpt en skitsnygg bärbar dator (för att ha med när han jobbar) och inte långt innan det köpte han en annan skärm med värstinghögtalare och grejer, och datorn innan det hade han en annan fin platt skärm som jag tänker ta nu!
Så min bärbara jag har nu får nog bli ståendes istället, okej nu blev det rörigt, vet knappt vad jag pratar om.
Det är så mycket som rör sig i min lilla hjärna just nu, det är så jävla förvirrande där uppe så det kommer ut lite onödigt just nu.

Medans jag väntar på pappa ska jag ta tag i plugget igen, hörs vänner.

Dagens outfit

   


Jag vet att jag ser ut att vara stel som en pinne, men här är iaf dagens outfit :

- Linne H&M
- Kofta Gina
- Scarfs Gina
- Jeans Nudie
- Armband från England och Klocka från Guldfynd



Idag är ingen vanlig dag, för det är Idaaaas födelsedag ;-)

Slutade halv 10, och för en gång skull hade jag hellre velat vara kvar i skolan hela dagen. Vi har jävligt mycket plugg nu och jag vet varken ut eller in.
Vet inte vad ja ska göra nu innan släkten kommer hit ikväll, måste ut och ta hand om Gullan oxå, och hur kul känns det att sätta sig och plugga på sin födelsedag?
Hoppas ni mår bra! :-)

Jag har änsålänge fått den nyaste I-poden, i lila, som jag önskat mig med inbygd video och massa andra finesser och sen en massa fint av några kompisar. Ikväll firas jag igen, på torsdag och ännu en gång på fredag!
Fråga mig inte varför, men av nån konstig anledning känner jag någon slags ångest idag.. Har iaf kommit fram till att födelsedagar inte längre är lika roliga.

Jag hör av mig ikväll med en dagens outfit innan gästerna kommer

Godnatt!

Nu säger jag, och min sista dag som 16-åring godnatt ;-)
Vi hörs imon lovers!

Tror ni jag kommer kunna sova ikväll ;-) ?

 My new lovely shoes

 
Såå mysigt att dom är lite fodrade till vintern



Nu väntar dom Ensamma Mammorna, till det blir det lite gottgott ;-)
Hörs imon ----> MY BIIIIIRTHDAY!

Kom och tänka på förrut hur lite man uppskattar sin födelsedag när man blir äldre.. Minns hur det var när man var liten och inte kunde sova kvällen innan, haha.


Godnatt (om jag nu kan sova ikväll) ;)

Falsterbo

Falsterbominnen 2009




Mannen där uppe har helt fel!

Godmorgon

Tog mig en behövlig sovmorgon idag, så himla skönt. Jag antar att de flesta såg fotbollen igår och det hade jag ju oxå tänkt att göra. Men även att Filippa va här somnade jag efter första halvlek och va heeelt slut när jag vaknade igen. Men jag vet minsann att det va en ganska dålig match och att Sverige fick två bortdömda mål.

Aja, hur som helst. Fick ett fint armband av Filippa i present + 1500 i kontanter som hon lånade av mig till ett par stövlar. Måste erkänna att man kände sig lite rik när man stod i kassan och betalade två stövlar för nästan 3000
;-)

Idag har jag en del att göra egentligen men vet inte om jag ska gå på hockeyn eller inte än. Tror jag hoppar den idag och går på ett möte i stallet, sen måste jag plugga, rida och ikväll ska jag hinna med en promenad med Filip innan eller efter Ensam Mamma.

Den som säger att söndag är en vilodag kan ju byta liv med mig ett tag, här vilar vi fan inte förrän man dör ;-)


Lyckad kväll! :*

Tillbaka igen, har haft en ganska hektisk helg såhär lång så nu är jag supertrött.
Hade en superkväll igår med fina presenter, vilda danser, god mat och det bästa av allt, sällskapet.
Först stod mat på schemat och sen gick det väl lite utför, haha. Men sjukt rolig kväll!
TACK ALLA :-)

Kvällen slutade ganska tidigt, jag och filippa stannade inne och gick och la oss redan halv 1 typ. Vi gick upp redan vid 8 idag för att ta tåget upp till Linköping för att shoppa.
Och nu, äntligen har jag hittat ett par nya stövlar. Kommer nog upp en bild så småningom men de var iaf ett par knähöga, svarta skinnstövlar. Rätt dyra, men det är de värt!
Hittade även en tröja och en hel del annat, minns inte allt.

Nu ska jag duscha och krypa ner i soffan och kolla på fotbollen.
Hörs

  Finaste!
  En glad Ida

 Haha, mer vilda än tama..

Fredag!

Fredag, I'm in love! Äntligen är det snart helg, och det ska bli såå skönt.
Ikväll är det middag som gäller, och kanske lite party på de :-)
Vi hörs senare!

Pusss

Min kväll är räddad!

Mammas pojkar säger jag bara ; vilket jävla sjuuukt program. Eller om man ens kan kalla det program, en såpa som är rätt patetisk egentligen men fan va ja tycker om sånt där ;-) Jag lovar att hela familjen Nilsson kommer sitta bänkade varje torsdag framöver. Där finns beviset att jag inte är en så dum blondin trotsallt!

Har hunnit med ett möte i stallet ikväll oxå och med lite, eller rättare sagt ganska mycket fika på de, och då var ju kvällen räddad.

Skola och stallet imon. Sen hem och fixa middagen inför kvällen när mina fina tjejer kommer hit :-)
På lördag blir det shopping, mer om det då.

Godnatt lovers


k-ä-m-p-a !

Suuuuuuuuck, jag är helt jävla slut. Vad fan händer, är det årstiden och det tråkiga vädret den här tröttheten beror på eller är det nåt fel på mig?
Jag är så trött på dagarna att jag knappt orkar med skolan just nu, jag blir sur för ingenting och allt känns så jobbigt, vad det än är. Men klart det inte är nåt fel på mig ;) Måste ju va årstiden.
Nej men helt ärligt beror det nog mycket på vädret och att det är grymt mycket i skolan.
Men det är bara att kämpa, snart är det lov och då jävlar ska jag njuta och leva livet!

Vi hörs ikväll.
Ska ut och rida hästen lite!

Så jävla fin vinst!

Dålig uppdatering, jag vet.
Jag är verkligen inte på blogghumör, men ska iaf berätta för er att jag va ute och red Bailey igår, sen hockey med mamma och pappa. Taif tog grislaget Skåre med 4-1! så jävla fint.

Idag är ingen bra dag, jag är förbannad och vill helst bara hem och lägga mig i sängen och sova.
Men, man kan inte alltid få som man vill.. Snart mentor, och det lär ju bli lika oseriöst som vanligt, sen hälsopedagogik och historia.

fyfan!


Ida visar framfötterna!

Efter skolan ställde jag mig (kors i taket) och lagade mat. Iochförsig var det inget avancerat, men köttbullar och makaraoner är ganska krävande ändå om man frågar mig, hehe.
Försökte plugga lite oxå, med betoning på försökte. Har prov imon och jag hoppas att det går som på de förra då jag inte heller pluggat men satte ett Mvg ändå! Är man smart så är man ju ;-)
Aja, det brukar alltid lösa sig me dom där handelsproven.

Åkte ut och fixade Gullan nu lite senare, har vart så jäkla trött idag så har bara vart hemma och tagit det lugnt. Förresten så gick orienteringen idag bra, nästan över förväntan. Jag och Elin va inne på ungefär 1,5 timma och den snabbaste av alla sprang på 50 min så det är ju bra, iaf för att va oss. Tro det eller ej, men vi hittade faktiskt alla elva kontroller!

Nu sitter jag här med tända ljus, musik i bakgrunden och plugget framför mig. Eller vänta, boken låg visst öppen nån meter bredvid.. Borde ta tag i de sista kapitlet men huvudet säger ifrån.
Ska försöka få tag på Martina nu och se om hon vill me på en promenix!


Kösss

Värt att läsa!

Jag finner inga ord, hur kan människor sjunka så lågt att man kan göra något sånt här?
Jag vet att det va längesen och ni säkert hört talas om det, men jag kan inte förstå det här.

Åhh, jag blir så förbannad!






Det är onsdag kväll, en av de allra sista dagarna av sommarlovet.
John ska börja skolan på måndag, åttonde klass. Han bor i Kungälv med sina föräldrar.
Fadern är invandrare från Tjeckoslovakien.
Johns stora intresse är kanot,
och i juli har han varit i Oxelösund och tävlat i ungdoms-SM och fått bronsmedalj.

Innan sommarlovet är slut har John och en kamrat beslutat att tälta ute vid Ingetorpssjön,
ett populärt tillhåll för traktens ungdomar.
Johns mor skjutsar dem ut och hon känner sig lite orolig. Sjön ligger åtta kilometer från hemmet.
Pojkarna tycker hon är sjåpig. Det är ju så pojkar tycker om oroliga mammor.
När hon släppt av dem följer de stigen till klippudden vid den södra änden av sjön.
Det är där de ska campa.

Det är någon gång mellan åtta och nio på kvällen.
Pojkarna reser tältet och tänder sedan en eld vid stranden.
De ska grilla korv.
Ingen av dem vet att det här är John sista kväll i livet.
De sitter och pratar och har roligt. Vad pratar de om? Sommaren som gått?
Musik? Kanot? Flickor? Mopeder? Skolan som ska börja?


Mordet
Det är elden som lockar till sig Johns mördare.
Fyra ungdomar, två artonåringar, en sjuttonåring och en femtonåring, alla skinnhuvuden och nazister,
har också sökt sig till sjön, till en annan udde. De har laddat upp rejält med öl och sprit.
De skriker över till John och hans kamrat, men får inget svar.
De beslutar sig för att se efter vilka som är borta vid elden. Kanske kan det bli en rolig kväll.
Där kan ju finnas någon att bråka med. Femtonåringen sänds iväg som spanare.
Han blir förtjust: en av pojkarna vid elden är John Hron, en pojke han inte gillar.
Han har under läsåret bråkat med John och mobbat och slagit honom i skolan, t
ill och med hotat att döda honom.
I skolan går han under namnet Rambo. Ingen kan säga varför han bråkat med John,
kanske beror det på att han, till skillnad från andra elever, inte varit tillräckligt undergiven.
John är visserligen lång, över 180 cm, och kraftig, nästan 70 kg, men nu har Rambo uppbackning.
Femtonåringen återvänder till sina kamrater och meddelar att han hittat en tönt och idioten Hron vid elden.
Han vill att alla ska följa med och ge John stryk, ja, han föreslår till och med att man ska slå ihjäl honom.
De andra vill dricka ett tag till, och det kan de lugnt göra.
Stigen från pojkarnas tältplats tillbaka till vägen går nämligen förbi den plats där de just nu sitter och dricker.
Mellan halv elva och elva klampar alla fyra in hos John och hans kamrat.
Misshandeln inleds omedelbart. En av artonåringarna kastar en flaska i huvudet på John,
och börjar slå och sparka på honom. Han faller omkull. John ska säga att han älskar nazister.
Han vägrar och får stryk tills han gör som han är tillsagd.
Han får mer sparkar ändå, kanske för att han tidigare uppenbarligen ljugit och sagt att han inte gillar nazister.
Femtonåringen tar vid och ger John flera sparkar, varav en mycket hård träffar John i bakhuvudet.
Vid det här laget är John skräckslagen. Åtminstone tre i gänget attackerar honom,
ofta utan någon som helst förvarning, också bakifrån.
Hans ögon är enligt en av de åtalade vidöppna som klot, och han kan inte fokusera sin blick.
Den irrar oupphörligt fram och tillbaka. Han darrar och sitter till slut på huk med huvudet i sina händer för
att i  möjligaste mån skydda sig mot mer sparkar och slag. Det hindrar inte att han får mer.
Han får en våldsam hoppspark, sparkar i sidan och mot huvudet.
Gång på gång faller han omkull av de våldsamma sparkarna.
Någon slår honom med brinnande ved i nacken. Någon knuffar omkull honom i elden.
De tänder eld på pojkarnas tält. De stjäl och förstör deras saker.
John och kamraten ber att få gå hem, men det får de inte.
I stället fortsätter man att misshandla John med sparkar och slag.
Till slut blir han liggande. Hans ansikte är blodigt och svullet.
Bilden av vad som händer under de ohyggliga timmarna är oklar.
Mördarna minns inte, eller vill inte minnas, så mycket under polisförhöret. De skyller på varandra.
Ibland gör de uppehåll i tortyren. De ber hycklande om ursäkt, säger att sparkar och slag varit misstag,
bjuder John på öl och anslår försonliga tongångar. Ingenting tycks dock kunna hejda nya utbrott av våld.
Det räcker inte att John mot allt vad han tror på har sagt att han gillar nazister.
Han måste ha mer stryk ändå. Det är katternas lek med råttan, och de njuter av hans ångest och rädsla.
Det är en berusande känsla för dem att så totalt ha en pojke som skakar av skräck i sitt våld.
Efter en sista uppblossande misshandel kastar de honom i sjön.
John kvicknar till och simmar utåt. Han har ont, han är omtöcknad och rädd, men han är en duktig simmare.
Ganska snart upptäcker skinnhuvudena att det inte var så bra att kasta i John. De kan ju inte slå honom.
De skriker åt honom, kräver att han ska komma tillbaka,
men han svarar inte, håller sig kvar ute på sjön i en kvart.
Någon kommer på att tvinga kamraten att ropa att han kommer
att få stryk i Johns ställe om han inte återvänder.
Livrädd som han är gör han så. Han ropar på John och vädjar att han ska komma tillbaka,
och John svarar på hans rop.
Uppgifterna om vad som nu händer är osäkra, och klaras aldrig riktigt ut under polisförhören.
Det enda man vet är att en av artonåringarna och sjuttonåringen
nu går och att de tar Johns vettskrämde kamrat med sig.
Det är just i det ögonblicket John fattar ett ödesdigert beslut: han vänder åter in mot land.
Är det av oro för kamraten? Tror han att alla kommer att gå,
eller tror han att bödlarna inte ska slå honom mer?
Han har ont och han är rädd, men han förstår inte vidden av det hat hans bödlar känner.
Han är bara fjorton år.
Vi kan inte veta hur John tänker i det ögonblick han börjar simma in mot stranden,
men hans beslut får ohyggliga konsekvenser för honom.
Femtonåringen och en av artonåringarna står och väntar.
Det är de två som varit mest aktiva under misshandeln, och de har hat kvar så det räcker.
Misshandeln tar fart med ny målmedvetenhet och effektivitet, och nu finns ingen flykt.
Ett knytnävsslag mot ansiktet fäller John till marken. Han ramlar baklänges, och slår i huvudet i klippan.
Han släpas över till en gräsplätt. De båda mördarna vill göra det bekvämt för sig när de ska sparka honom.
Hårda, hårda sparkar träffar hans huvud, men han värjer sig nu inte längre med sina armar.
Bödlarna ser att John rör sig, men han skriker inte,
han bara vrider sig i plågor, mumlar något de inte kan förstå.
Nu är katt- och råttaleken slut. Det roliga är över. Mördarna är nöjda och lyfter,
släpar och rullar John till strandkanten och sparkar i honom.
Strax innan han ramlar i hör de honom åter mumla någonting.
Den här gången märker John knappast att han är i vattnet. Han drunknar och sjunker sakta mot sjöns botten.
De båda mördarna står kvar och rullar en cigarett.
Ingen av dem lyfter ett finger fastän de förstår att John håller på att dö.

Mördarna vänder ryggen åt den fruktansvärda scenen och ansluter sig till de andra.
En av dem berättar att John sjönk som en sten, när de kastade i honom andra gången.
Bödlarna drar sig hemåt och lägger sig. Johns kamrat får lift med en bil, kommer hem och slår larm.
Bara några timmar efter att Johns mor skjutsat ut honom till Ingetorpssjön ligger han död på sjöns botten,
misshandlad till oigenkännlighet.


Mordet skedde 1995 ( augusti ) och i Januari 2001 släpptes den av mördarna som fått längst straff.
Han är idag 27 år och en fri man. Straffet för honom var 8 år (släpptes fri efter 6 år)
och för de tre andra blev det 10 månader, 4 månader och en frikändes helt.

1998 skändades Johns grav, någon drog loss gravstenen med hjälp av linor och en bil.
Sedan sparkades lyktor och blommor sönder.
Någon bestämde sig för att föräldrarna inte lidit nog.


Morningupdate!

Nu ger jag och Elin oss ut i skogarna några timmar! Den här gången ska de fan i mig gå bra :-)

Har en lektion efter lunch så slutar 2 som vanligt, ska ut och jogga min fyrbenta vän lite och sen hem och plugga. Har ett ganska stort prov imon i Praktisk Marknadsföring B, som tur är så är handel inte min svaga punkt i skolan så det går nog galant! ;-)

Hörs!


Förresten här är några snygga stövlar :




Ridstölvar (y)

Kom på att det inte alls är nåt Idol ikväll ju, buuhu! Blir istället Färjan innan jag hänger med på en tur i Hollywood.
Vad gör ni en sån här höstkväll? Jag sitter med tända ljusa och musik i bakgrunden :-) Mysigt!

Letar efter ett par snygga stövlar till jag fyller år, men hittar inte dom där speciella jag letar efter. Vill ha en lite högre ridstövel, ungefär till knäna. Hittade ett par på nån hemsida på internet men tyckte dom va lite för dyra, 4000 känns lite onödigt faktiskt.

Åker nog till Lkpg antingen på Onsdag eller Fredag, så får fortsätta min stöveljakt då!
Nu ska jag tvätta bort sminket och krypa ner framför tvn.

Imon väntar en friluftsdag med bara Orientering. Ni kan ju själva lista ut hur det kommer att gå för mig? Och stackars Elin som får springa med mig, haha. Men vi ska nog komma hem på ett annat sätt tillslut, vi vet ju var den snälla tanten bor nu ;-)

Hörs imon


Puss

Tv kväll!

Hemma från stallet!

Sitter och lyssnar på musik, snart blir det Idol och sen Hollywood Fruar.
Godnatt  <3


Jag behöver eran hjälp !?

Måndag igen!

Hoppas ni mår bra! Jag måste få klaga lite..
Usch jag känner redan idag hur jobbig den här veckan kommer att bli. Menmen, det är ju bara att stå ut trots all skit i kroppen. Tror jag är på väg mot en rejäl förskyldning. Jävla äckel-körtelfeber som har gjort att jag känner mig hängig hela tiden, fuuuuuck :(

Förresten är det exakt en vecka kvar till lilla jag blir 17 nu, men jävligt konstigt att jag inte vet vad ja önskar mig? Mamma säger att det är för att jag redan har allt men så är de ju verkligen inte ;-)
Blir väl tillslut kläder, presentkort och pengar som vanligt.. jag vill ha nåt speciellt!
Hjälp mig någon? :)

Hör av mig sen, Nu inköp&varu.

/ i

Kvällen är räddad

Åt helvete, det är precis hur jag mår nu.
Redan på vägen hem från Lkpg kände jag hur magen började krångla, jag mådde illa och nu ligger jag under täcket och kallsvettas.
Aja, bara hoppas på att man inte blir sjuk nu. Skulle iofs inte förvåna mig..
Mamma är iväg och handlar, så när hon kommer tillbaka tänker jag bänka mig framför tv:n med nåt gott att tugga på. Vid sju är de Top Model och efter det Ensam Mamma söker. Kan inte bli bättre!


Det kliar om fingrarna, jag är skrivsugen men kommer inte på nåt vettigt att säga. Kan ju berätta för er att jag har ett ganska stort handelsprov på onsdag och det har jag inte börjat öva på, såklart. Det får bli imon!
Fan, kom på att mitt häfte med alla papper är borta, ohnoooo!

Nu tar jag och min svullna hals adjö en stund!
:*

En liten tripp till Lkpg

Hemma!
Åkte tidigt till stallet igår och sen hängde ja me mamma o pappa upp på hockey en sväng innan mamma skjutsade mig till stationen för att ta tåget till Linköping. Självklart hade smarthuvudet Ida tagit fel på tågtiden så fick vänta där en timme, förvånade? Nej tänkte väl de.
Kom hem för en stund sen, mycket mysig helg!

Ska snart till stallet och kolla till mitt lilla djur, ikväll blir det lugnt. "Ensam Mamma" och lite annat fint som förgyller en söndag.
Puss på er!

Hörs senare

Hoppas på ett G

NU ÄR DET GJORT!
.. dock gick de åt helvete men skitsamma, jag svarade på de flesta frågor så är glad om jag ens får G.
Jag hör av mig sen, ska på stan och fixa lite nu!
PUSS

Åt helvete.

Jag har inte hunnit blogga nåt idag och hinner egentligen inte nu heller. Efter tre timmars pluggande i sträck tog jag mig en liten paus nu. Missade till och med idol, och tro mig då är det fan illa!
Det går framåt, men aldrig att jag kommer klara det här. Jag försöker, jag vill att det ska gå bra men tyvärr är det nog kört.

Ska lägg mig och läsa på lite till sen får de va nog, vilken människa kan lära sig över 100 sidor på en kväll, och dessutom komma ihåg allt dagen efter !?
Jag får faktiskt skylla mig själv lite, vi har haft förjävla mycket i skolan men hade allt kunnat titta lite på det här också.

Hur som helst, tack för mig.
Godjävlanatt !


RSS 2.0